På Rättslig Vägledning använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Jag förstår

OBS: Nedan visas versionen från 5 sep 2014. För att se den senaste informationen, klicka här.

Meny

OBS: Nedan visas versionen från 5 sep 2014. För att se den senaste informationen, klicka här.

Artikeln motsvarar artikel 25 i OECD:s modellavtal med vissa skillnader.

Tidsfristen i artikel 28 punkt 1 för att framställa en invändning mot beskattningen i en avtasslutande stat är fem år (i modellavtalet tre år). Begreppet ”behörig myndighet” definieras i artikel 3 punkt 1 j).

Andra meningen i punkt 2 om överlämnande av ärende till behörig myndighet i annan avtalsslutande stat saknar motsvarighet i modellavtalet.

Enligt andra meningen i punkt 3 kan de behöriga myndigheterna genom ömsesidig överenskommelse lösa även sådana frågor som inte är reglerade i avtalet men som av andra skäl kan uppkomma i fråga om de skatter som omfattas av avtalet. Detta bemyndigande är mer omfattande än modellavtalets motsvarighet.

I övrigt överensstämmer punkterna 1–3 i sak med motsvarande punkter i modellavtalets artikel 25.

Punkt 4 om kommunikation och gemensamma överläggningar mellan samtliga avtalsslutande stater är en följd av att avtalet är bilateralt och saknar motsvarighet i modellavtalet.

Referenser på sidan

Lagar & förordningar

  • Lag (1996:1512) om dubbelbeskattningsavtal mellan de nordiska länderna [1] [2]
Till toppen