På Rättslig Vägledning använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Jag förstår

OBS: Nedan visas versionen från 27 apr 2017. För att se den senaste informationen, klicka här.

Meny

OBS: Nedan visas versionen från 27 apr 2017. För att se den senaste informationen, klicka här.

Ett samordningsnummer består av tio siffror. De inledande sex siffrorna utgår från personens födelsetid med ordningen år, månad, dag. Siffran för födelsedag ökas med talet 60 så att den som exempelvis är född den tredje i månaden får siffran 63 för dag. Därefter följer ett tresiffrigt individnummer som hämtas slumpvis ur en serie 001-999 för alla som är födda samma dag. Individnumret motsvarar födelsenumret i ett personnummer. Numret är udda för män och jämnt för kvinnor. Sista siffran är en kontrollsiffra vilken beräknas på samma sätt som för personnummer (18 a § FOL).

Så här ser exempelvis ett samordningsnummer ut för en man som är född den 3 oktober 1970 och har individnummer 239: 701063-2391.

På motsvarande sätt som personnummer är samordningsnummer bestående och unika på så vis att ett samordningsnummer alltid följer och är kopplat till en viss person. Två identiska samordningsnummer kan inte förekomma.

Referenser på sidan

Lagar & förordningar

  • Folkbokföringslag (1991:481) [1]
Till toppen