På Rättslig Vägledning använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Jag förstår

OBS: Nedan visas versionen från 12 sep 2017. För att se den senaste informationen, klicka här.

Meny

OBS: Nedan visas versionen från 12 sep 2017. För att se den senaste informationen, klicka här.

Vem ska lämna redovisning?

Ett kupongbolag som har lämnat utdelning ska alltid lämna en redovisning av kupongskatt. Bolaget måste lämna en redovisning även om det inte ska betala in någon kupongskatt (15 § KupL).

Vilka uppgifter ska lämnas till Skatteverket?

Bolaget ska lämna uppgifter om utdelning och kupongskatt till Skatteverket. Till redovisningen ska bolaget bifoga de blanketter med uppgifter om utdelning som bolaget har fått in från dem som mottagit utdelningen. Bolaget ska redovisa kupongskatt även på sådan utdelning där blanketter med uppgifter ännu inte har kommit in till bolaget, samt på utdelning där de uppgifter som bolaget har fått in är ofullständiga (15 § KupL).

När ska redovisningen lämnas?

Bolaget ska lämna redovisningen till Skatteverket senast fyra månader efter utdelningstillfället. Om utdelningstillfället infaller efter den 15 september ska dock redovisningen lämnas senast den 15 januari påföljande år (15 § KupL).

Referenser på sidan

Lagar & förordningar

Referenser inom förvaltningsrätt & förfarande

Till toppen