OBS: Detta är utgåva 2021.13. Sidan är avslutad 2023.

Det finns inget krav på att bifoga ett revisorsintyg till ansökan, men om evenemangsstödet överstiger 100 000 kr får Skatteverket begära att en revisor granskar de uppgifter som ligger till grund för ansökan och rapporterar sina iakttagelser.

När behövs ett revisorsintyg?

Det finns inget krav på att ett företag ska bifoga ett revisorsintyg när de ansöker om evenemangsstöd. Om evenemangsstödet överstiger 100 000 kr får Skatteverket emellertid bestämma att de uppgifter som enligt 15 § andra stycket 1 FSPE ligger till grund för ansökan ska granskas av en revisor (16 § första stycket FSPE).

Uppgifter i revisorsintyget

Revisorn ska granska räkenskapsmaterial, sammanställningar och annat underlag som ligger till grund för uppgifterna i ansökan. Granskningen ska utföras med professionell skepticism och vara så ingående och omfattande som god revisionssed kräver (16 § andra stycket FSPE).

Revisorn ska granska de uppgifter i ansökan som yttrandet avser och rapportera sina iakttagelser. Granskningen ska utföras av en auktoriserad eller godkänd revisor eller ett registrerat revisionsbolag (16 § tredje stycket FSPE). Skatteverket anser att intyget ska vara skriftligt och undertecknat.

Om ett företag ansöker om evenemangsstöd för fler än ett evenemang ska, om Skatteverket begär det, revisorn granska och rapportera respektive evenemang var för sig (16 § fjärde stycket FSPE).

Referenser på sidan

Lagar & förordningar

  • Förordning (2021:816) om statligt stöd för vissa planerade evenemang som inte kunnat genomföras med anledning av begränsningar som beslutats för att förhindra spridning av sjukdomen covid-19 [1] [2] [3] [4] [5]