OBS: Detta är utgåva 2021.13. Sidan är avslutad 2023.

Skatteverket beslutar om evenemangsstöd

Skatteverket prövar frågor om evenemangsstöd och är därmed beslutande myndighet samt verkställer utbetalning av stödet (12 och 24 §§ FSPE).

Skatteverkets beslut om delvis bifall eller avslag på ansökan om evenemangsstöd kan överklagas.

Vilka kommunikationskrav finns?

Det saknas bestämmelser i FSPE om kommunikationsskyldighet för Skatteverket. Det innebär att förvaltningslagens bestämmelse ska tillämpas och Skatteverket ska, om det inte är uppenbart obehövligt, underrätta sökande part om allt material av betydelse för beslutet och ge denna tillfälle att inom en bestämd tid yttra sig över materialet (25 § FL).

Det sagda innebär att om Skatteverket har för avsikt att helt avslå en ansökan om evenemangsstöd och det grundar sig på uppgifter som Skatteverket har fått någon annanstans ifrån än från parten själv eller på uppgifter som parten lämnat i ett annat sammanhang, så bör normalt kommunikation av det material som är av betydelse i ärendet ske.

Referenser på sidan

Lagar & förordningar

  • Förordning (2021:816) om statligt stöd för vissa planerade evenemang som inte kunnat genomföras med anledning av begränsningar som beslutats för att förhindra spridning av sjukdomen covid-19 [1] [2]