OBS: Detta är utgåva 2023.9. Visa senaste utgåvan.

Radiotidningar, kassettidningar och kassetter

För tillhandahållande av radiotidningar och leverans av kassettidningar och kassetter är skattesatsen 6 procent. Det gäller även vid unionsinterna förvärv och import av kassettidningar och kassetter (9 kap. 11 § ML).

I de fall som radio- och kassettidningar återger innehållet i vissa periodiska publikationer, ska någon mervärdesskatt inte tas ut vid tillhandahållandet eller leveransen (10 kap. 24 § ML).

Radiotidning

Med radiotidning menas radioprogram för synskadade som är en version av en tryckt dagstidning. Distribution av radiotidningar har numera upphört.

Kassettidning

Med kassettidning menas detsamma som i förordningen (1988:582) om statligt stöd till radio- och kassettidningar. Med kassettidning avses en för synskadade avsedd version av en dagstidning, eller sammanställning av flera sådana, som sprids i form av kassettband eller annan sådan upptagning som kan läsas, avlyssnas eller på något annat sätt uppfattas endast med ett tekniskt hjälpmedel. Den lägre skattesatsen omfattar även kassettidningar utan tryckt förlaga, som till sitt innehåll och med hänsyn till formerna för tillhandahållandet är att jämställa med en dagstidning.

Kassetter

Med kassetter förstås kassetter eller något annat tekniskt medium som återger en uppläsning av innehållet i en vara som omfattas av 9 kap. 9 § ML.

Referenser på sidan

Lagar & förordningar

  • Mervärdesskattelag (2023:200) [1]