På Rättslig Vägledning använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Jag förstår
Meny

Rättslig vägledning är Skatteverkets webbplats där vi löpande publicerar rättslig information.  Informationen vänder sig i första hand till dig som arbetar inom Skatteverkets verksamhets-områden..

Rättslig vägledning är en sammanställning och beskrivning av gällande rätt, alltså det som framgår av lagar och rättspraxis. 

Vi uppdaterar informationen när det händer någonting som påverkar innehållet. Det kan vara när ny lagstiftning börjar gälla eller när vi kommenterat en dom eller beslutat vilken ställning Skatteverket ska ta i en fråga. När samma frågor återkommer om något gör vi förtydliganden. Vår ambition är att läsaren ska hitta all information på ett ställe.

Alla löpande uppdateringar är markerade med en färgad bakgrund och datum för uppdateringen. Ingen information tas bort. Information som inte längre gäller markeras med en ram och rubriken Tidigare.

I februari varje år publiceras en ny årsutgåva. Information om tidigare utgåvor finns på sidan Arkiv.

Vi strävar efter att hålla informationen aktuell och korrekt. Om felaktigheter kommer till vår kännedom rättar vi till dem så snabbt som möjligt. Om du hittar ett fel uppskattar vi om du kontaktar oss!

Till toppen