På Rättslig Vägledning använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Jag förstår
Meny

En distributionsbyggnad är en byggnad som ingår i överförings- eller distributionsnätet för gas, värme, elektricitet eller vatten, samt andra byggnader och gasturbiner som används för att upprätthålla balansen i elsystemet (2 kap. 2 § FTL).

Byggnader som ingår i det elektriska kraftöverförings- eller kraftdistributionsnätet, fjärrvärmenätet eller som ingår i överförings- eller distributionsnät för gas, klassificeras som distributionsbyggnad, t.ex. transformator, kopplingsstation och liknande. Detsamma gäller ledningar i dessa nät, liksom ledningar för allmänna V/A-anläggningar. Även byggnader för överföring eller distribution av vatten räknas som distributionsbyggnader.

Det bör understrykas att det i en byggnad som indelas som distributionsbyggnad inte får förekomma någon produktion av gas, värme, elektricitet eller vatten. Byggnaden ska endast utgöra ett led i distributionen av dessa produkter.

Referenser på sidan

Lagar & förordningar

  • Fastighetstaxeringslag (1979:1152) [1]

Referenser inom fastighetstaxering

Till toppen