Ett fåmansföretag ska lämna nödvändiga identifikationsuppgifter för delägarna och för personer som är närstående till delägarna. Företaget ska också lämna uppgifter om varje delägares andelsinnehav och innehavets röstvärde (31 kap. 27 § SFL).
Om en närstående person till delägaren inte har fått någon ersättning från företaget behöver inga identifikationsuppgifter lämnas för denna person. Om den närstående inte har träffat avtal med eller företagit någon annan rättshandling med företaget så behöver heller inga uppgifter lämnas.
Med fåmansföretag avses vid tillämpning av 31 kap. 27 § SFL även företag som är fåmansföretag enligt den utvidgade fåmansföretagsdefinitionen i 57 kap. 3 § andra stycket IL.
Ett fåmansföretag ska lämna en sådan förteckning över penninglån och säkerheter som avses i 21 kap. 10 § aktiebolagslagen (2005:551). Företaget ska också lämna en förteckning över utbetald vinstandelsränta till personer som omfattas av avdragsförbudet i 24 kap. 6 § andra stycket IL (31 kap. 28 § SFL).
En företagsledare och en delägare i ett fåmansföretag ska lämna de uppgifter som Skatteverket behöver för att kunna tillämpa bestämmelserna om utdelning och kapitalvinst på kvalificerade andelar i 57 kap. IL.
Om företaget har upphört att vara ett fåmansföretag ska sådana uppgifter lämnas under fem beskattningsår efter det att företaget upphörde att vara ett fåmansföretag (31 kap. 29 § SFL).
Om en fysisk person efter ett andelsbyte eller en partiell fission innehar en andel som är kvalificerad enligt 57 kap. 7, 7 a eller 7 b § IL, så ska de uppgifter lämnas som Skatteverket behöver för att kunna besluta om följande:
Uppgifter om utdelning och kapitalvinst på andelarna ska också lämnas (31 kap. 22 § SFL).
Om andelar, som är kvalificerade enligt 57 kap. 7, 7 a eller 7 b § IL, har förvärvats genom arv, testamente, bodelning eller gåva så ska följande uppgifter lämnas:
Förvärvaren ska årligen lämna de uppgifter som är av betydelse för om tjänstebeloppet ska tas upp till beskattning (31 kap. 24 § SFL).